Anteckna med Notability

Att ha en bra struktur på sina anteckningar underlättar mycket i skolarbetet, du behöver inte lägga tid på att leta eller fundera över vad som hänger ihop med vad. Att kunna göra anteckningar på olika sätt men ändå samla allt på samma plats kan underlätta ytterligare.

Det finns mängder av anteckningsappar men en som har det mesta är Notability. Här kan du organisera dina anteckningar utifrån rubriker och underrubriker, layouten är snygg, ren och tydlig! Du kan själv välja tema t.ex. colourful för att anpassa utseendet efter vad som passar dig.

 

Notability

 

När du antecknar kan du göra det på många olika sätt. Du kan skriva text, rita bilder, infoga bilder från ditt album eller ta nya kort, spela in ljud och klippa in material från olika webbsidor. Du kan själv välja bakgrund i anteckningen t.ex. ett blankt vitt ark eller ett randigt.

 

IMG_0135[1]

 

I appen kan du aktivera Auto-backup så att dina anteckningar automatiskt sparas även i t.ex. Google Drive eller Dropbox. Det rekommenderas!

En elev har sagt så här om att använda Notability:

Med Ipad och appen Notability har jag alla anteckningar samlade. Förut var allt kaos och jag var okoncentrerad under lektioner. Det kändes som att det inte var någon mening med att anteckna för jag förstod ändå inte vad läraren pratar om och för att jag nästan alltid tappar bort anteckningarna. Nu spelar jag in lektionerna, tar foton på tavlan och gör snygga anteckningar. Jag går ibland tillbaka och lyssnar igen på det som jag inte förstått.

 

Notability kostar 85 kr och finns till iPhone/iPad. 

 

Hur kommer jag igång?  Börja ladda ner appen och bilda dig om en uppfattning om ifall det kan vara något för dig. Testa att lägga upp en struktur med mappar för olika ämnen du läser och testa de olika funktionerna som finns när du gör nya anteckningar. Vill du läsa på lite mer innan du bestämmer dig så hittar du mer info här och en film med de olika funktionerna här.

Foto: CC. Dean Hochman