Hur använder jag dator, chromebook och iPad i skolarbetet?

Går man på gymnasiet är de digitala verktygen en viktig del av skolvardagen. På Kungsmadskolan och Teknikum används både datorer och plattor men den gemensamma nämnaren är Google Apps, som utgör grunden i skolarbetet.

För att ge hjälp och stöd till elever och lärare i användningen av de digitala verktygen och Google Apps har några nya webbsidor skapats till starten av höstterminen 2016.

 

1. start.digitalaverktyg.se

Är du osäker på hur du ska komma igång med de digitala verktygen i skolan så börjar du med den här sidan. Här finns utbildningsmaterial för hur du kommer igång med PC, Mac, Chromebook eller iPad.

 

2. digitalaverktyg.se

I den här bloggen får du användbara tips om hur du använder ditt digitala verktyg på bästa sätt i studierna. Du kan söka inlägg utifrån flera olika ämnen t.ex. Google Apps och studieteknik. Det handlar om hur du kan använda de digitala verktygen i skolan t.ex. Läs bättre med smarta tillägg och Bättre fokus med en timer som sätter stoppMånga av tipsen beskrivs både i text och med film.

 

3. prov.digitalaverktyg.se

Har du kommit överens med din lärare om att du ska skriva prov på ditt digitala verktyg så hittar du all information du behöver på den här sidan. Härifrån laddar du även ner eventuell programvara.

 

Foto: CC. Carmen Kynard